ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΣ  Henri Neubert

Ο Αντισυνταγματάρχης Neubert γεννήθηκε στην Ιένα της Γερμανίας το 1971 και εντάχθηκε στη Γερμανική Πολεμική Αεροπορία (GAF/Deutsche Luftwaffe) το 1991. Αφού ολοκλήρωσε το μάθημα προσόντων του HAWK Tactical Control Officer στο Fort Bliss, TX, κατείχε διάφορες θέσεις σε επίπεδο μονάδας/τάγματος σε μια ομάδα HAWK SAM πριν επιστρέψει στο Τέξας. Μεταξύ 2002 και 2005, διορίστηκε στη Σχολή Αεράμυνας GAF (GAFADS) ως Διευθυντής του Κλάδου Ανάπτυξης, Προσομοίωσης και Ανάλυσης Σεναρίων, όπου ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή προσομοιώσεων/σεναρίων PATRIOT που απαιτούνται για εκπαίδευση και εξέταση καθώς και για αξιολογήσεις του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ 2006 και 2009, διοικούσε την 4th Πυροσβεστική Μονάδα PATRIOT της SAM Group 24.

Το 2009, ο Αντισυνταγματάρχης Neubert εντάχθηκε στην Αεροπορική Διοίκηση του Συμμαχικού Στρατηγείου Σμύρνης, ως Αξιωματικός Συντονισμού Α3 και Στρατιωτικός Βοηθός του Διευθυντή Επιτελείου Μάχης του Αεροπορικού Εξαρτήματος Κοινών Δυνάμεων AC Σμύρνης.

Το 2013, μετακόμισε στο Ramstein της Γερμανίας για να συνεχίσει να υπηρετεί το ΝΑΤΟ στο HQ AIRCOM ως Επιτελικός Αξιωματικός υπεύθυνος για την Κυβερνοάμυνα, ακολουθούμενος από μια ανάθεση ως Στρατιωτικός Βοηθός του Αρχηγού του Επιτελείου.

Μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016, παρακολούθησε τη Διεθνή Σχολή Αξιωματικών και αποφοίτησε από το Κολέγιο Αεροπορικής Διοίκησης και Επιτελείου στο USAF Air University στο Maxwell AFB, AL.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Αντισυνταγματάρχης Neubert επέστρεψε στις ΗΠΑ και ξεκίνησε τη δεύτερη περιοδεία του στο GAFADS ως Διευθυντής Εκπαίδευσης, ακολουθούμενος από τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή και Γερμανού Αξιωματικού Συνδέσμου στον Αμερικανικό Στρατό στο Fort Bliss, TX.

Τον Οκτώβριο του 2019, εντάχθηκε στη Διεύθυνση GBAD στη Διοίκηση των Γερμανικών Πολεμικής Αεροπορίας στην Κολωνία, όπου ήταν υπεύθυνος για θέματα πολιτικής. Μετά την αποστολή του στην Κολωνία, ο Αντισυνταγματάρχης Neubert πέρασε ένα χρόνο στο Core JFAC του HQ AIRCOM, συντονίζοντας τη Διαστημική Υποστήριξη στις Αεροπορικές Επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Τον Οκτώβριο του 2022 ανέλαβε τις αρμοδιότητες ως Επικεφαλής Τομέα Αξιολόγησης Τακτικής Βολής καθώς και τη θέση του Γερμανού Αξιωματικού Συνδέσμου στο NAMFI.

Ο αντισυνταγματάρχης Henri Neubert είναι παντρεμένος με τη Silvia από το 2003.