Είναι ο χώρος όπου βρίσκονται οι σύγχρονες εγκαταστάσεις υποστήριξης του ΠΒΚ. Μπορούν να φιλοξενηθούν σχεδόν 1000 άτομα ταυτόχρονα σε ανακαινισμένα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, ενώ επίσης διατίθενται VIP δωμάτια για διακεκριμένους επισκέπτες. Τα εστιατόρια μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σίτισης σε περίπου 400 άτομα ταυτόχρονα, ενώ επιπλέον υπάρχει ανακαινισμένο μπαρ το οποίο διαθέτει πρόχειρα εδέσματα, διάφορα παιχνίδια, καλωδιακή τηλεόραση και καφετέρια. Επιπλέον παροχές αποτελούν η ιατρική υπηρεσία, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα μπάσκετ, τένις, ποδοσφαίρου), γυμναστήριο, μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων και προβολών, πλυντήρια, κουρείο, ραφείο (με εξωτερικό ανάδοχο), εκκλησία, κατάστημα αφορολόγητων ειδών (για το αλλοδαπό προσωπικό), τοποθεσίες χαλάρωσης και κάλυψη με ασύρματο δίκτυο Wi-Fi σε όλο το χώρο.
Διαμονή

Το ΠΒΚ παρέχει προσωρινή στέγαση στο στρατιωτικό προσωπικό (ελληνικό και αλλοδαπό), το οποίο συμμετέχει σε εθνικές ή διεθνείς στρατιωτικές αποστολές. Αυτή η παροχή είναι διαφορετική από την στέγαση των χρηστών που εκτελούν επιχειρήσεις στο ΠΒΚ.

Σημείωση: Η αίτηση θα πρέπει να γίνεται μέσω της αντίστοιχης στρατιωτικής αρχής (όχι προσωπικά).
Μπορούμε να στεγάσουμε προσωπικό που επιστρέφει από εμπόλεμες ζώνες και χρειάζεται ενδιάμεσο σταθμό, όπως γίνεται με Ολλανδικές Μονάδες μέσω του προγράμματος προσαρμογής (Adaptation Program) και τις Αμερικανικές Μονάδες μέσω της NSA στον κόλπο της Σούδας.

 

Το ΠΒΚ μπορεί να φιλοξενήσει δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, καθώς και δυνάμεις χωρών που δεν αποτελούν μέλη του ΝΑΤΟ, όπως έγινε το 2011 στην επιχείρηση «Odyssey Dawn» στη Λιβύη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες διαμονής θα βρείτε εδώ