Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και της ενίσχυσης του αισθήματος αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026 η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το έτος 2026 στο Πεδίο Βολής Κρήτης με την συμμετοχή του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία του ΠΒΚ με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων « Ο Άγιος Γεώργιος».

Η ανταπόκριση του προσωπικού υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική, επιβεβαιώνοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και την έμπρακτη διάθεση προσφοράς προς την τοπική κοινωνία.

Οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών ασθενών της ευρύτερης περιοχής των Χανίων, από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.