Το Πεδίο Βολής Κρήτης νοιάζεται για την κοινωνία.

 

Το Πεδίο Βολής Κρήτης νοιάζεται για την τοπική κοινωνία και την πόλη των Χανίων γενικότερα, διότι φροντίζει για το προσωπικό του και τις οικογένειές του, οι οποίοι ζουν και συνεργάζονται με την τοπική κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε ότι ευημερία για τα Χανιά σημαίνει ευημερία για το ΠΒΚ και το προσωπικό του και προσπαθούμε τα μέγιστα ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ένας από τους τρόπους με τον οποίο συνεισφέρει το ΠΒΚ είναι η εθελοντική αιμοδοσία από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΒΚ και οι φιάλες αίματος που συλλέγονται κάθε φορά τίθενται στη διάθεση του Νοσοκομείου Χανίων.

Επιπλέον, τα τρόφιμα που δεν καταναλώνονται συλλέγονται και διαμοιράζονται στο συσσίτιο της Μητρόπολης Χανίων και άλλων ιδρυμάτων. Επίσης, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιεί εκδηλώσεις (Ρεβεγιόν, Λαχειοφόρο αγορά κτλ) τα έσοδα των οποίων δωρίζονται για φιλανθρωπικό σκοπό σε διάφορα ιδρύματα των Χανίων.

Το πεδίο Βολής Κρήτης νοιάζεται για την τοπική οικονομία.

 

Ένα από τα παραδείγματα της συνεισφοράς του ΠΒΚ είναι η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Από τα περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου προϋπολογισμού του ΠΒΚ σχεδόν το 80% καταναλώνεται στην αγορά των Χανίων. Επίσης, το προσωπικό του ΠΒΚ και οι οικογένειές του αποδίδουν τους μισθούς τους στην τοπική κοινωνία (ενοίκια, καταστήματα κτλ).

Το Πεδίο Βολής Κρήτης νοιάζεται για τον τοπικό τουρισμό.

 

Το ΠΒΚ συνεισφέρει στον τουρισμό των Χανίων και στην ανάπτυξή του, διότι προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες στρατιωτικούς και ιδιώτες που είτε εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις του, είτε αξιοποιούν τις υπηρεσίες του, είτε το επισκέπτονται για να ενημερωθούν για την αποστολή του.  Προσπαθούμε να τους προσανατολίζουμε στο να προτιμούν τοπικά προϊόντα και καταστήματα και να γνωρίσουν τον κρητικό πολιτισμό, ώστε να επιστρέψουν αργότερα ως απλοί τουρίστες.

Το Πεδίο Βολής Κρήτης νοιάζεται για το περιβάλλον.

 

Το ΠΒΚ ενδιαφέρεται για το περιβάλλον (στεριά και θάλασσα), καθώς έχει απαγορεύσει με αποφάσεις των συσκέψεων UNAC (United Namfi Committee) τη χρήση βλημάτων για τα οποία υπάρχει η παραμικρή υποψία μόλυνσης του τοπικού οικοσυστήματος.